ECDL - Base Akademija

ECDL (European Computer Driving Licence), odnosno u bukvalnom prevodu evropska kompjuterska vozačka dozvola je zapravo svojevrstan prikaz poznavanja rada na računaru, za koji polaznici ECDL kurseva dobijaju validne certififkate od ovlašćenog test centra, čime poslodavcu bilo u kojoj zemlji Evrope, jasno stavlja do znanja koliko je zapravo njegovo znanje kada je rad na računaru u pitanju. Van granica Evrope pandan ECDL - u je ICDL (International Computer Driving Licence).

course

Najjednostavnije rečeno, ECDL je međunarodno priznat standard koji se odnosi na poznavanje osnovnih znanja iz oblasti računara i informatike, a posjedovanje jednog od certififkata jasno pokazuje Poslodavcu koji stepen znanja iz ove oblasti može da očekuje od zaposlenog. Dakle, ECDL Base certififkat je svojevrsna lična krata svakog zaposlenog, na osnovu koga se jasno može videti koliko zna da radi na računaru i u kojim oblastima.

Polaznik bira 4 osnovna modula i prema njima polaže ispit, a sam certififkat je garancija da polaznik zna da koristi računar i da radi u određenim aplikacijama.


Međunarodno priznati certifikat ECDL - European Computer Driving Licence

Prilikom upisa, polaznik dobija Index i četiri izlaska po jedan za svaki modul.

Uz to, posjedovanje ECDL osnovnog certififkat smatra se da je njegov vlasnik potpuno ovladao upravljanjem operativnim sistemom, radnom površinom i fajlovima, te da zna da upravlja dokumentima. Takođe, svaki kandidat koji je vlasnik ECDL osnovnog certififkata poseduje znanje rada u programu za obradu teksta ( Word ), odnosno programa za izradu tabelarnih dokumenata ( Excel )

Svi ECDL testovi se polažu u Akademika testnom centru. Za informacije o rasporedu i pijavi ispita posjetite kontakt sekciju.

ECDL akademija je namenjen korisnicima koji imaju potrebu da efikasnije koriste Word, Excel, Access, PowerPoint i Outlook. Kurs je namenjen svima koji žele da se pripreme za ECDL Base certifikaciju .

Obuka je namenjena za pocetnike, i svima onima koji se tek žele upustiti u svijet informatike.