Web Dizajner Akademija

Pojava i popularnost interneta otvorila je nove mogućnosti komunikacije i osvajanja tržišta. Trgovanje posredstvom interneta ne poznaje granice. Na tom prostoru identifikacija se ostvaruje pomoću teksta, slike i zvuka koji se kombiniraju u raznim oblicima animacije, pokretnih slika i dinamičkih objekata. Izgled i raspored prezentiranih materijala, pored sadržaja vrlo je bitan uvjet posjećenosti internet stranica o čemu ovisi i uspješnost u ostvarivanju tržišnih ciljeva postavljenih prethodno odluci o predstavljanju na internetu.

course

Polaznici će po završetku ovog programa naučiti:

Kreirati i razviti vizualnu formu web stranica poštivajući principe kompozicije i organizacije, odnosa prikazanih informacija, tipografije, estetike i tehnologija na kojima se web stranica temelji.

Razlikovati alate i tehnologije za oblikovanje web stranica te odabrati proizvodne procese s obzirom na njihove uloge u reprodukciji i distribuciji digitalnih informacija i materijala. Koristit će grafičke računarske programe, standardizirane jezike i radna okružja (HTML, CSS, Adobe Photoshop, Adobe Dreamweaver, WordPress) za samostalno realizovanje idejnog rješenja u zadanim estetskim, tehnološkim i ekonomskim okvirima.

Oblikovati i pripremiti različite vrste stranica, sistema za upravljanje podacima, grafičkih ili kompozicijskih elemenata za objavu na webu uzimajući u obzir zadane parametre i zahtjeve klijenata. Posjedovat će znanje za pripremu web stranica i postavljanje materijala za daljnju distribuciju i pregled.

Znati prilagoditi stranicu za što bolje rangiranje na listi rezultata pretraživanja nekog od web pretraživača.


Svi kandidati koji uspješno završe akademiju Web Dizajner ostvaruju pravo na polaganje certifikacijskog ispita.

Ova akademija je namijenjena korisnicima koji žele da razumiju web dizajn, UX/UI dizajn, osnove HTML-a i CSS-a te su željni produbljenja znanja u području klijentskog skriptiranja i programiranja interfejsa.

Za upis na ovu akademiju, pored pasivnog korištenja engleskog jezika, potrebno je imati određenih znanja i vještina u radu s računalom. Neophodno je iskustvo u radu s računarom koje obuhvata vrlo dobro služenje tastaturom i mišem, poznavanje funkcija Windows operativnog sistema.